Annual Day
Door: Maartje
Blijf op de hoogte en volg Maartje
06 April 2009 | India, New Delhi
Hier weer een update...
Afgelopen zaterdag was het Annual Day van de school van Baby Sarah's. Dit is een jaarlijkse viering vlak voordat de examens beginnen en waar elk kind een soort optreden doet (dansje, versje etc). Voor de kids is dit best een grote happening dus uiteraard moesten wij daarbij zijn! We besloten dat dit dan maar de gelegenheid moest zijn waarbij we allemaal in sari gingen en hebben dus de halve middag een verkleedpartij gehad. Zes meiden in een sari hijsen is niet niks voor de arme buurvrouw! Eenmaal ingepakt in 6 meter stof propten we ons in de riksja om onderweg nog bloemen voor in ons haar te kopen en dan door naar BSH.
Volledig op zijn Indiaas waren we er een half uur te laat, maar nog steeds vroeger dan een aantal van de kinderen die moesten optreden! Het is echt zo grappig om te zien hoe anders het er hier tijdens officiele gelegenheden aan toe gaat. Een voorbeeld; een man die toegesproken werd door Karthik en op het punt staat geeerd te worden doormiddel van een doek die om hem heen gedrapeerd wordt, neemt rustig zijn telefoon op! Staat hij daar op het podium te bellen, terwijl iedereen in de zaal naar hem kijkt en Karthik met het 'eer-doekje' in zijn handen staat!! Normaalste zaak van de wereld hier, haha!
Sowieso is het een gigantische chaos; vrijwel iedereen loopt rond en gaat voor zijn achterburen staan, en naar de speeches wordt door bijna niemand geluisterd... Behalve natuurlijk naar de onze! Jaja Sara, Karin en ik hebben ook gespeeched!
Zo'n 15 minuten van te voren kwam Karthik aanzetten met de vraag of wij niet een mooie speech konden geven over de school. Slik. Ondanks dat we eigenlijk altijd in het weeshuis zijn en niet op het schooltje, hebben we dit toch maar gedaan. Verteld hoe blij ik ben hier te kunnen zijn, dat de kinderen fantastisch en getalenteerd zijn en de school zich met meer dan alleen lesgeven probeert bezig te houden. Nog een aantal van dit soort vleiende opmerkingen en ze vonden het prachtig met zijn allen! Een oud mannetje op de eerste rij zat de hele tijd keihard (bemoedigend) te lachen waardoor het eigenlijk best leuk was.
Nadat we ongeveer smolten in onze sari's en we eindelijk wegkonden zijn we weer naar de cocktailbar gegaan. Daar waren we tussen alle westerlingen ook ineens een bezienswaardigheid in onze sari's! Het was echt gezellig en leuk, maar toen we thuis die lappen stof weer konden uittrekken was dat een hele verademing! Vervolgens werd het nog een soort opvouwfeestje waarna we ons bedje inkropen.
Gisteren lekker rustig aan gedaan, geluncht bij het strand en even op het strand gelegen! Zelfs even de zee ingeweest, hoewel dat niet ver hoeft aangezien je na een enkele golf al kletsnat bent zo hoog zijn ze! Het is wel vreemd dat de zee hier zo warm is; je hoeft echt geen seconde te wennen aan de watertemperatuur.
Qua 'luchttemperatuur' wordt het hier langzamerhand steeds warmer. Heb eigenlijk geen idee om wat voor temperaturen het hier momenteel gaat maar warm is het wel. Dat wordt nog wat in mei wanneer het nog warmer schijnt te worden!
Vandaag het begin van mijn een na laatste week stage. Vreemd dat het zo snel gaat. Ik zit de komende twee weken alleen met Isabel. Karin en Djoelan zijn vertrokken en Sara heeft 2 weken vakantie. Ineens weer rustig dus! Ik ben nog druk bezig met de rapporten en verder hoop ik dat de muur eind volgende week helemaal af is. En dat de speeltoestellen zoals afgesproken volgende week worden geinstalleerd!! Ben echt heel erg benieuwd naar het resultaat; zodra ik foto's heb zet ik ze op de site!
Verder heb ik eigenlijk geen spannende plannen voor de komende week. Gewoon aan het werk en volgend weekend nog eens lekker relaxen aangezien het mijn laatste weekend in het guesthouse is. De week erna zit ik al in Orissa!
Heel veel liefs!
06 April 2009 - 09:13
Maaike:
Hee Maatie!
Wat een gave foto's! Jullie zagen er heel mooi uit! Leuk om elke keer je belevenissen te kunnen lezen :) Groetjes uit Grun!! -
06 April 2009 - 12:40
Jacqueline:
De tijd gaat snel en je hebt toch veel gedaan en gezien en ook heel veel plezier gehad als ik jullie zo zie op de foto's. Nog even volhouden en dan heb je lekker vakantie. -
06 April 2009 - 12:51
Nol:
Ha die Maartje,
dat was weer een erg onderhoudend berichtje, ik moest er wel om lachen, eerst een geïmproviseerde speech en daarna in de sari naar een toeristenbar - hoe veel rondjes hebben jullie gescoord ;-)?
Heel veel liefs uit Denemarken en hopelijk tot gauw ziens - en geniet van je vakantie met Erik! -
08 April 2009 - 15:05
Ineke:
He wat leuk om iets te horen en jullie weer te zien. We hebben met plezier de foto's bekeken. Dan voel ik toch wel heimwee.
09 April 2009 - 14:31
Jet:
Op het podium met een microfoon in ja handen :)Weer een mooi verhaal en hele leuke foto's!!! Tof!
Ik ga zo lekker met Mikkie naar het strand (1 nachtje). Lekker uitwaaien en dan weer met de frisse wind in mijn dreads aan het onderzoek. Respons op vragenlijst gaat goed (al 150), jeej!!
Geniet van je laatste week en ben benieuwd hoe de muur er nu uit ziet!
Dikke kus en knuffel