Go Goa! - Reisverslag uit Goa, India van Maartje Wijnholds - WaarBenJij.nu Go Goa! - Reisverslag uit Goa, India van Maartje Wijnholds - WaarBenJij.nu

Go Goa!

Door: Maartje

Blijf op de hoogte en volg Maartje

17 Mei 2009 | India, Goa

Hallo hallo!

Hier waarschijnlijk alweer de een-na-laatste update vanuit Goa...

In het vorige stuk eindigde ik met de mededeling dat we de dag erna op een houseboat zouden gaan. Maandagochtend rond 11 uur gingen we inderdaad aan boord van onze super de luxe boot met 3 man personeel. Tot de volgende ochtend hebben we rondgevaren over de backwaters rondom Alleppey en het was werkelijk schitterend! Prachtig weer, de rust van op het water zijn en de schitterende natuur om je heen. Langs de waterkant was ook vanalles te zien; mensen die de was aan het doen zijn, die zichzelf wassen, groepjes kletsende mannen, spelende kinderen etc. De kok maakte heerlijk eten voor ons klaar en onze 'bediende' heeft ons 's avonds meegenomen naar een bijzondere kerk en naar zijn huis om kennis te maken met zijn familie. Na lekker te hebben geslapen was onze boottocht alweer ten einde en hebben we dinsdagochtend de bus genomen naar Cochin en van daaruit de trein naar Mangalore, een reis van zo'n 12 uur in totaal.

In Mangalore hebben we een dagje rondgelopen en een beetje gewinkeld, waarna we woensdagavond de nachtbus hebben genomen naar Goa. Deze bus vertrok vanuit Mangalore om half 10 's avonds en kwam om half 7 's ochtends in Goa aan. Maar wat was die bus een ramp!!! Het was een sleeper-bus wat inhoudt dat je een 'bed' hebt van zo'n 40 centimeter breed. Oftewel gezellig met z'n tweeen op 80 centimeter liggen in een bus waarvan de schokdempers stuk zijn en de wegen overal ongeasfalteerd lijken te zijn.... Erg fijn maar niet heus!

Gebroken stonden we donderdagochtend vroeg in Goa en hebben meteen een taxi genomen naar het hotel dat onze grote vriend Lonely Planet aanbeveelde. Villa Anjuna, waar we nu dus zitten, is echt een perfect hotel/resort vlakbij het strand met een ontzettend leuke sfeer. Allemaal backpackers, een zwembad, 24-uurs restaurant en bar bij het zwembad, internet, televisie, airconditioning en 's avonds vertonen ze buiten films op een groot scherm. Heerlijk!
We zijn hier echt lekker aan het uitrusten en een beetje aan onze kleur aan het werken, want dat wil nog niet zo vorderen ondanks de hitte. Gisteren hebben we op het strand gelegen en gewaterscooterd!! Echt supervet om te knallen met zo'n ding over de zee; Erik stond geloof ik doodsangsten uit toen ik achter het stuur zat... ghegheghe..
Goa is trouwens wel weer totaal anders dan wat we tot nu toe gezien hebben. Het is duidelijk dat de gemiddelde inwoner een stuk rijker is en dat ze overal gigantisch inspelen op toerisme. Werkelijk overal zijn barretjes, restaurantjes, toeristenwinkeltjes en hotels. Ondanks dat het toeristenseizoen nu eigenlijk over is en veel dingen gesloten zijn merk je nog steeds dat je hier aan de indiase costa brava zit.. (Zo erg is het trouwens niet hoor). Maar goed, om je hoofd leeg te maken en lekker bij te komen is het heerlijk om hier een paar dagen te verblijven.

Vandaag en morgen blijven we hier nog lekker genieten van de rust, het zwembad, de zee en de omgeving waarna we dinsdag naar Mumbai vliegen. Vanuit Mumbai vliegen we dan donderdag naar Varanasi en moeten van daaruit zien te regelen dat we ons vliegtuig de 27e vanuit Delhi kunnen halen..

De laatste week wordt dus waarschijnlijk een beetje doorreizen en niet meer rustig aan doen. De tijd vliegt echt en het is een vreemd idee dat we over iets langer dan een week alweer thuis zijn...

Lieve allemaal, volgend weekend probeer ik nog een laatste keer iets te schrijven, hopelijk dan ook met nieuwe foto's erbij. Op deze computer mag ik helaas geen foto's uploaden dus die houden jullie nog tegoed.

Liefs Maartje en Erik

• 17 Mei 2009 - 08:41

Fred En Rosemarie:

Heerlijk zo'n stukje op een druiligere zondagochtend te lezen.
    Heerlijk die spanning of je het allemaal gaat halen. Plan het maar lekker allemaal, maar met Erik er bij betwijfelen wij of de gemaakte planning ook haalbaar is.
    Geniet van de laatste dagen en tot gauw.

• 17 Mei 2009 - 08:53

Lammy:

Hallo Maartje en Erik,

Heel veel plezier nog deze laatste week. We horen een deel van de verhalen as weekend wel en wsch al veel foto's van Yvonne en Geo, want dan zitten we (JHHTYGFL) met elkaar in Pieterburen.
    Ik heb genoten van je verhalen en de foto's.
    Lieve groeten van uit het Alkmaarse.
    En we zullen duimen dat Nederland je met goed weer ontvangt want het is hier nu net de moesson, of hoe heet de regentijd in India?

• 17 Mei 2009 - 09:07

Jacqueline:

wat een geweldige reis maken jullie, iets om nooit meer te vergeten.
    geniet maar van de zon want hier is het nog niet echt zonnig.
    nog veel plezier en liefs en groetjes voor jullie tweetjes.

• 17 Mei 2009 - 10:04

Djoelan:

Hoi Maartje & Erik!

Fijn he, even chillen in Goa! Geniet ervan!
    En dan dus straks naar Mumbai, ben benieuwd of je dan de kans krijgt om figurant te zijn in een bollywoodfilm :-)! Ja, de tijd vliegt echt, heel veel plezier nog de laatste paar dagen!

liefs Djoelan

• 17 Mei 2009 - 11:07

Nol:

Wat een leuk verhaal weer. Belevenis trouwens he, zo'n nachtelijke busreis? Maar jullie lekkere hotel compenseert dat toch volledig? Geniet er nog even goed van, want over 10 dagen is het weer Heineken, Albert Heyn en breedbeeld in de Jan Prinsstraat ( ipv buiten aan het strand :-) )
    Een heel fijne tijd gewenst nog. Kijk uit naar je laatste bericht volgende week en nog meer naar een knuffel als ik jullie weer zie.
    Liefs vanuit hier!

• 17 Mei 2009 - 13:15

Meriem:

Wat een leuk verhaal weer en leuk om ook weer een ander kant van India te leren kennen. Luxe hoor, 3 man personeel...

Werken jullie maar hard aan je kleur want hier is het grauw en regent het...

Xx

• 17 Mei 2009 - 16:36

Mama En Geo:

Hoi lieverds,
    Elkaar wel net gesproken, maar we willen jullie toch nog een boeiende, kleurrijke en fascinerende laatste
    week in India toewensen.
    Tot over 10 dagen,en..... neem maar wat zon mee terug in jullie rugzak.liefs.

• 18 Mei 2009 - 18:56

Ineke En Hans:

He mensen,
    Nu zijn we echt jaloers. Het is hier niet slecht, maar zeker geen stand weer. En dan te lezen dat jullie heerlijk rond hangen aan de Costa Brava van India. Nou geniet er van, want Nederland is koud. Hopelijk is het iest warmer als jullie terug zijn, want de overgang zal groot zijn.